Diskriminering?

Artikel i YA, onsdagen 30 januari:
Enligt hovrätten "måste i princip varje person som får påpekande om sin klädsel som olämplig uppleva det som i viss mån obehagligt"
Det är två kvinnor som kom till simhallen för att göra sina barn sällskap. Inne i simhallen bar de joggingbyxor, långärmad t-tröja och huvudduk.
Kvinnorna uppmandes att byta kläder om de skulle vara med i simhallen. Badvakterna ansåg att kläderna skulle vara i vägen för deras eventuella räddningsarbete om de ramlade i vattnet. 

Katri Linna på DO säger så här:
"Det är skönt att hovrätten markerar så stakrt mot religiös diskriminering. Domen visar att det inte är rätt att enskilda personer för kränking och hindra dem för att delta i aktiviteter enbart på grund av deras religion.  

Vart är samhället på väg?!
Om de där två kvinnorna hade hamnat i vattnet och blivit skittunga pga av deras klädsel så att badvakterna inte kunde rädda deras liv. Då hade det varit badvakterna fel, för att de inte hade varnat kvinnorna för riskerna!
Eller att badvakterna ska få höra: Att de kunde inte rädda två mammor medans deras barn såg dem dö!

Det handlar väl inte om religion i det här fallet?!
Hade jag kommit in iklädd ett tält så hade de väl sagt samma sak till mig!
Bara för att de bär huvudduk behöver det inte vara religös diskriminering när det gäller ens liv?

Nää... badvakterna tänkte på kvinnornas bästa och var rädda om dem. Och så får de en smäll i bakhuvudet på skadestånd på 150 000:- till vardera kvinna för diskriminering!



Sverige är sjukt!



(Skriv gärna till mig om Era reaktioner eller åsikter!)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0