Receptet på Tacopajen!
Jag kan verkligen rekommendera den underbara pajen vi åt igår!
Den är simpel och mycket mättande!
Tänkte dela med mig av receptet!
Pajdeg:
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0.75dl flytande margarin
1dl kesella gourmet
Fyllning:
400 400 g köttfärs
0.5 paket tacokrydda
0.5 st lök
3 st ägg
3 dl mjölk
salt
Tillbehör:
salsa
riven ost/ Feta ost
gräddfil
gurka
sallad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen i olja eller smör i en stekpanna och tillsätt hälften av tacokrydda med en skvätt vatten. Hacka löken och låt den steka med. Ta bort från värmen när det är klart.
2. Blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke till en smidig deg och tryck ut den i en pajform.
3. Lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Strö över lite salt.
4. Grädda en stor paj cirka 40 minuter och en liten cirka 20-25 minuter. Det går utmärkt att grädda pajerna i portionsformar och frysa in dem.
Dock gjorde vi en sort variant på pajen.
Tog bort löken och keson. Det mesta "onödiga" sakerna.
Du behöver inte mer än köttfärsen, kryddorna, degen, creme fraich och ost.
Så det behöver inte låta så avancerat som receptet är!